Zelenski’den Rusça davet: Savaşa karşı çıkın Ukrayna‘nın Rusya‘ya tehdit oluşturmadığını ve oluşturmayacağını lisana getiren Zelenski, Rusya’yla sıcak savaş da dahil hiç bir halde savaş istemediğini belirtti. Zelenski konuşmasında Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıyı onayladığını öne sürerek, Rus halkına ‘savaşa rağmen çıkın’ daveti yaptı. Ukrayna’nın savaş değil barış istediğini tabir eden Zelenskiy, “Kesin olarak bildiğimiz şey savaşa gereksinimimiz yok. Ancak bize saldırılırsa ülkemizi, özgürlüğümüzü, hayatlarımızı elimizden almaya çalışırlarsa kendimizi savunuruz” halinde konuştu. Ukrayna hududunda yaklaşık 200 bin Rus askerinin bulunduğunu söyleyen Zelenski, Ukrayna’nın türlü formatlarda Rusya ile görüşmeye hazır olduğunu tabir etti.
Zelenski konuşmasının Rusça yaptığı kısmında ise şunları söylemiş oldu:
“Tüm Rus vatandaşlarına seslenmek istiyorum. Bir cumhurbaşkanı olarak değil. Rus vatandaşlarına bir Ukrayna vatandaşı olarak sesleniyorum. Ortamızda 2 bin kilometre ortak hudut var. Ordunuz hudut boyunca dizilmiş. Yaklaşık 200 bin asker. Binlerce askeri araç var. Liderliğiniz öbür bir ülkenin toprağına, daha ileri bir adım atmalarına yönelik onlara onay verdi. Bu adım Avrupa kıtasında büyük bir savaşın başlangıcı olabilir.”
Zelenski konuşmasının Rusça yaptığı kısmında ise şunları söylemiş oldu:
“Tüm Rus vatandaşlarına seslenmek istiyorum. Bir cumhurbaşkanı olarak değil. Rus vatandaşlarına bir Ukrayna vatandaşı olarak sesleniyorum. Ortamızda 2 bin kilometre ortak hudut var. Ordunuz hudut boyunca dizilmiş. Yaklaşık 200 bin asker. Binlerce askeri araç var. Liderliğiniz öbür bir ülkenin toprağına, daha ileri bir adım atmalarına yönelik onlara onay verdi. Bu adım Avrupa kıtasında büyük bir savaşın başlangıcı olabilir.”