Zeytin Kavurması

bencede

Active member
Zeytin Kavurması Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı kadar yeşil zeytin(iki büyük avuç düşünün)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi(damak tadınıza nazaran azaltıp arttırabilirsiniz)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Zeytin Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Zeytinyağı ile rendelenen sarımsaklar kavrulur.
  2. Kavrulan sarımsaklara biber salçası eklenir, o da biraz kavrulur.
  3. Üzerine zeytini ekleyip, 3-4 dakika kavuruyoruz.
  4. Nar ekşisini de ekleyip, bir iki dakika o denli kavuruyoruz. Şahane bir lezzet ????servise hazır afiyet olsun
    ❤
    Hataylı olup da bu lezzeti bilmeyen yoktur ????.
Zeytin Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst